درخواست مسلمانان از دولت فدرال برای مقابله با اسلام‌هراسی

تیراندازی به مسجدی در شهر هاله آلمان، نگرانی‌هایی زیادی درباره شرابط مسلمانان در سراسر این کشور به وجود آورده است. در این میان، نه‌تنها اعضای جوامع اسلامی، بلکه شهروندان و اعضای کلیساهای آلمان نیز با ابراز نگرانی از وقوع دوباره این حادثه، خواستار برخورد قاطع با اسلام‌هراسی در جامعه آلمان شده‌اند.

تیراندازی به مسجدی در شهر هاله آلمان، نگرانی‌هایی زیادی درباره شرابط مسلمانان در سراسر این کشور به وجود آورده است. در این میان، نه‌تنها اعضای جوامع اسلامی، بلکه شهروندان و اعضای کلیساهای آلمان نیز با ابراز نگرانی از وقوع دوباره این حادثه، خواستار برخورد قاطع با اسلام‌هراسی در جامعه آلمان شده‌اند.

چندی پیش، مسجدی در شهر هاله آلمان هدف تیراندازی قرار گرفت. به گفته شاهدان عبنی، تیراندازی از ساختمان روبروی مرکز اسلامی شهر هاله صورت گرفته است. خوشبختانه کسی در این حادثه صدمه ندیده،  اما نگرانی‌های زیادی در میان جوامع اسلامی و سایر جوامع مذهبی در سراسر آلمان به وجود آمده است. جمال عاملان،‌ مدیر انجمن اسلامی هاله درباره این حادثه گفت:« وقتی تیراندازی صورت گرفت، اعصای انجمن در حال برگزاری نمار در مسجد بودند. خوشبختانه کسی آسیب ندید اما ترس زیادی در میان اعضای جامعه ایجاد شده است. سالن مسجد کوچک است و به دلیل کرونا، اکثرا مراسم نماز را در فضای باز برگزار می‌کنیم. این می‌تواند خطرات زیادی برای جامعه ایجاد کند. پیش از این نیز در سال ۲۰۱۸ به انجمن ما حمله شده بود. مسئولان باید راهی برای حفاظت از مسلمانان در آلمان پیدا کنند.»

مسلمانان هاله پس از این حادثه، همبستگی خود را با اعضای مسجد حادثه‌دیده اعلام کردند. گروهی از آن‌ها با حضور در مرکز اسلامی هاله، تجربیات خود را از گسترش اسلام‌هراسی و حملات لفظی و فیزیکی در آلمان بیان کردند و خواستار برخورد قاطع مسئولان دولت فدرال با مجرمان شدند. همچنین اگبرت گایر، شهردار هاله و سوزی موبک، مسئول بخش ادغام ایالت زاکسن-آنهالت، نیز در گفت‌وگو با رسانه‌ها از ضرورت مقابله با اسلام‌هراسی گفتند.

موبک در این باره گفت:« حمله به مرکز اسلامی با هدف ایجاد ترس و ارعاب شهروندان صورت گرفته است. اما ما با همبستگی و انسجام در جامعه، با آن مقابله خواهیم کرد.» گایر نیز نسبت به کم اهمیت جلوه دادن این حمله هشدار داد و گفت:« برخی ادعا می‌کنند که چون این حملات با یک تفنگ بادی صورت گرفته است، پس خطرناک نیست. اما حقیقت این است که سلاحی به سمت جامعه مذهبی نشانه رفته و باید با چنین تفکر و عملی به شدت مقابله کرد.»

آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان نیز با محکوم کردن این حادثه، خواستار برخورد جدی با اسلام‌هراسی در جامعه آلمان شد. او گفت:« مدت‌ها است که مسلمانان در آلمان احساس امنیت نمی‌کنند، به همین‌دلیل، نماز و خدمات مسجد در بسیاری از شهرها به شکل محدود و تنها با حمایت پلیس انجام می‌شود. هر چند ما از حمایت‌های صورت گرفته از سوی پلیس آلمان قدردانی می‌کنیم، اما انتظار داریم که مسئولان دولت فدرال بیش از قبل به فکر حفظ امنیت مسلمانان آلمان باشند.»

هاینر کخ، اسقف اعظم کاتولیک برلین نیز از مقابله با مهاجمان به اماکن مذهبی شد. کخ در این باره گفت:« حمله به کنیسه‌ها، کلیساها یا مساجد، تنها برای افرادی که در این مکان‌ها در حال عبادت و دعا هستند، خطرناک نیست. بلکه کل جامعه آلمان را با مشکل مواجه خواهد کرد. هرکس که به یک مکان مذهبی حمله کند، در واقع کل جامعه آلمان را به خطر انداخته است و ما هم با آن مقابله خواهیم کرد.»

منابع:اسلامیک، تاگس‌سایتونگ، اسلام، و قنطره

لینک‌های گزارش:

https://www.islamiq.de/2022/01/29/nach-angriff-gegen-moschee-stadt-zeigt-solidaritaet/

http://islam.de/33690

https://taz.de/Schuesse-auf-Moschee-in-Halle/!5830052/

https://de.qantara.de/inhalt/religionsfreiheit-in-deutschland-erzbischof-koch-wer-gotteshaeuser-angreift-meint-die

کد خبر 12157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =